П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) заявили, що вони мають “автокефальний статус” і лякають експертів криміналом за аналіз статуту

    В Українській православній Церкві (в єдності з Московським патріархатом) експертизу Статуту про управління УПЦ (МП) назвали “незаконною”, а експертів, які здійснювали релігієзнавчу експертизу, лякають кримінальною відповідальністю “за державну зраду”.

    За словами голови юридичного відділу УПЦ (МП) протоєрея Олександр Бахова в інтерв’ю Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП), висновок Держслужби з питань етнополітики і свободи совісті щодо Статуту про управління УПЦ (МП) є “певна інтерпретація науковців з філософії та історії свого бачення та уявлення церковно-канонічного зв’язку в статуті про управління УПЦ”.

    “Вважаю, що вони повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності за державну зраду”, – заявив Бахов.

    Водночас голова юридичного відділу УПЦ (МП) заявив, що Українська православна Церква (в єдності з Московським патріархатом) за аналогією має “автокефальний статус”.

    “Так, вона має автокефальний статус, але експерти у своєму дослідженні говорять, що таке саме формулювання свідчить про певну залежність, в той же час, коли таке саме формулювання, але із згадкою про іншу Церкву, є в статуті нібито автокефальної церкви і свідчить про незалежність”, – заявив Бахов.

    Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) за підсумками релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української Православної Церкви (в єдності з Моспатріархатом) на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом (Російською Православною Церквою) дійшла висновку, що УПЦ досі має такий зв’язок з церквою агресора.

    Найсвіжіше

    Популярне