Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Грецька Православна архієпархія Америки оголосила Фонд допомоги жертвам землетрусу

    Архієпископ Америки Елпідофор оголосив про заснування Фонду допомоги жертвам землетрусу Грецької Православної Архиєпархії, щоб збирати кошти для надання гуманітарної допомоги жертвам останніх землетрусів у Туреччині та Сирії.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, вчора, 8 лютого, архієпископ Елпідофор відвідав Генеральне консульство Туреччини в Нью-Йорку, щоб розписатися в його книзі співчуттів. Він зустрівся з генеральним консулом Рейханом Озгюром, якому висловив глибоке співчуття жертвам трагедії та поділився своїми молитвами за рятувальні операції, які все ще тривають, оскільки кількість жертв продовжує зростати. Вони також обговорили шляхи співпраці з місцевими гуманітарними службами для реагування на нагальні потреби всіх, хто постраждав від землетрусу.

    Архієпископ Елпідофор також відвідав Месропа Парсамяна, Предстоятеля Східної єпархії Вірменської Церкви Америки, де він висловив свій сум з приводу загибелі людей і шкоди вірменським церквам як у Сирії, так і в Туреччині. Сьогодні Архієпископ планує зустрітися з Мором Діонісієм Джоном Каваком, Архиєпископом Сирійської Православної Церкви Антіохії та Архієпархії для Східних Сполучених Штатів, щоб висловити солідарність і помолитися за руйнування та втрати, спричинені цими трагічними землетрусами.

    Архієпископ Елпідофор сказав: «Ініціювавши Фонд допомоги жертвам землетрусу Грецької Православної Архиєпархії, наша Архієпархія зосереджена на допомозі як у нагальних потребах, так і в довгострокових наслідках руйнувань від смертоносних землетрусів у Туреччині та Сирії. Наша Архиєпархія співпрацюватиме з Міжнародними православними благодійними організаціями (IOCC), щоб визначити надійні організації для розподілу допомоги».

    Будучи давнім і надійним партнером, IOCC має підтверджену репутацію в гуманітарній та надзвичайній допомозі та надасть свій досвід у сфері матеріально-технічного забезпечення та на місцях, щоб забезпечити ефективний розподіл коштів, зібраних Архієпархією Америки. Розповсюдження буде спрямовано в першу чергу на тих, хто постраждав від землетрусу в Туреччині, а також, у міру виявлення можливостей, на допомогу Сирії.

    Архієпархія поставила початкову мету зібрати 500 000 доларів США.

    Пожертви можна зробити онлайн на спеціальній вебсторінці Фонду допомоги жертвам землетрусу Грецької православної архієпархії.

    У той же час Асамблея канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки безпосередньо підтримує зусилля IOCC з надання допомоги. На прохання архієпископа Елпідофора Орден Святого Андрія, Архонти Вселенського Патріархату, та Іоан Каціматідіс, віце-голова Архієпархіальної Ради, пообіцяли пожертвувати по 50 000 доларів США Вселенському патріархату для розподілу серед постраждалих у Туреччині.

    Грецька православна архієпархія Америки запрошує всі парафії та вірних підтримати Фонд допомоги жертвам землетрусу Грецької православної архієпархії.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх відреагував на землетруси і попросив грецький народ про молитву. Також митрополит Епіфаній висловив співчуття постраждалим від землетрусу у Туреччині.

    Раніше УПЦ США придбала для України ще чотири карети швидкої допомоги.

    Найсвіжіше

    Популярне