П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відреагував на землетруси: Я прошу грецький народ про молитву

    «Ми допоможемо християнам і не тільки, я прошу весь грецький народ молитися», — сказав Вселенський патріарх Варфоломій, посилаючи власне послання солідарності з приводу смертоносного землетрусу, який вразив Туреччину та Сирію.

    У розмові з ERT патріарх Варфоломій наголосив, що зв’язався з патріархом Антіохійським Іоанном Х.

    «Ми спілкуємось і працюватимемо разом, щоб допомогти християнам там і за його межами. Я також надіслав листа Антіохійському Патріарху, щоб висловити слова співчуття від Вселенського патріархату», – сказав Вселенський патріарх.

    Патріарх Варфоломій також повідомив, що надіслав листа президенту Туреччини Ердогану, одночасно зв’язавшись з ним.

    «Це велике лихо. Більш трагічна, ніж та, яку ми пережили в 1999 році. Наш Патріархат, природно, співчуває людям, які втратили близьких, пораненим за відновлення їхнього здоров’я, про що ми молимося», – сказав патріарх Варфоломій.

    Він висловив слова співчуття з боку Вселенського патріархату, а також сподівання, що закордонні осідки Вселенського Престолу зберуть матеріальну допомогу, яка буде відправлена в райони, що постраждали від землетрусу.

    Патріарх Варфоломій також підкреслив готовність, з якою Греція та інші країни за кордоном поспішили на допомогу Туреччині, запевнивши, що буде перебувати в постійному зв’язку з Антіохійським Патріархатом і місцевою владою, закликавши грецький народ “молитися за цей важкий час багатьох тисяч наших співвітчизників”.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній висловив співчуття постраждалим від землетрусу у Туреччині і Сирії.

    Найсвіжіше

    Популярне