Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Кремлі істерика через конфіскацію майна православного олігарха у США

    Міністерство зовнішніх справ Росії назвало вилучення адміністрацією президента Джо Байдена активів російського бізнесмена Костянтина Малофеєва, відомого своїм спонсорством низки православно-патріотичних проектів, «неприкритим пограбуванням з політичних мотивів».

    Про це йдеться в офіційному зверненні міністерства, передає Главком.

    «США крадуть чуже майно, а це підірве довіру до їхньої фінансової системи у світі», – йдеться у коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, опублікованому 7 лютого на сайті відомства.

    За словами Захарової, конфісковані у Малофеєва активи нібито «осядуть у США та в кишенях українських олігархів». При цьому Вашингтон, на її думку, нібито діє всупереч власним фундаментальним принципам та законам, що гарантують недоторканність приватної власності. Захарову та МЗС Росії не хвилює, що саме Росія краде українське майно з окупованих територій, знищує будинки та вивозить зерно.

    У Кремлі раніше заявили, що заморожені чи конфісковані російські активи «фактично просто поцуплені» окремими країнами Заходу.

    Прес-секретар президента Росії зазначав, що ідея щодо їх використання для відновлення України руйнує основи системи існуючих у світі економічних взаємин.

    Як відомо, Костянтин Малофєєв – засновник телеканалу «Царгород». У 2014 році він організував в Україні паломництво Дарів волхвів.

    Безпекою цінної реліквії керував Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом “Стрєлков”. Також у склад делегації входив Олег Лебедєв – член партії “Єдина Росія”, колишній “афганець” і керівник обласних організацій бойових мистецтв.

    Ігор Гіркін, Олександр Бородай і Костянтин Малофєєв на перехопленому і оприлюдненому Службою безпеки України записі телефонних переговорів обговорювали результати теракту під Слов’янськом 13 квітня у свято Вербної неділі.

    Найсвіжіше

    Популярне