Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Київраді розробляють проєкт рішення щодо діяльності УПЦ (МП)

    У п’ятницю, 4 лютого, депутати Київради обговорили засудження діяльності релігійних організацій, керівні церкви яких знаходяться на території Росії. Йшлося про Українську православну церкву (в єдності з Московським патріархатом).

    Про це повідомив депутат Київради (фракція «Голос») Вадим Васильчук, передає Press Center.

    «УПЦ МП з 2014 року і до тепер продовжує підтримувати своїх московських настоятелів та їх антиукраїнську позицію. У Київраді сьогодні обговорили засудження діяльності релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться на території росії, зокрема УПЦ МП. Профільна постійна комісія повторно підтримала мій проєкт рішення з деякими правками», — написав депутат у Фейсбуці.

    Вадим Васильчук, що кожна правка голосувалася окремо, з корегуванням комісії. Підсумковий документ можна буде побачити після узагальнення комісією та випуску рішення комісією на сесію.

    За словами депутата, інтереси УПЦ (МП) суперечать суспільним інтересам та загрожують громадській та національній безпеці.

    «Їх діяльність створює передумови для ворожнечі та нетерпимості до інших віросповідань і конфесій та пропагує ідеї „руского міра“. УПЦ МП, яка не визнає однозначного факту військової агресії російської федерації проти України, не місце в серці нашої країни», — додав Васильчук.

    Раніше Державна служба України з етнополітики та свободи совісті оприлюднила «Висновок релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української православної церкви на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом».

    Найсвіжіше

    Популярне