Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник Польської Церкви Савва привітав Кіріла і побажав «знищення зла» в Україні

    В той час, як з «благословення» патріарха Кіріла російські війська вбивають і захоплюють Україну, митрополит Варшавський та всієї Польщі Савва (Грицуняк) побажав очільнику Московського патріархату «знищення зла» в Україні.

    Про це йдеться у його листі з привітаннями з нагоди 14-ї річниці інтронізації Кіріла, опублікованому на сайті РПЦ.

    «Глибоко віримо, що зло, яке руйнує божественний церковний організм, буде знищене переможцем смерті та пекла Христом», – написав очільник Польської Церкви.

    Польський єрарх проігнорував гріховне і злочинне вторгнення військ росії в Україну і те, що Кіріл благословляє беззаконня, яке вчиняють загарбники проти українського народу. Натомість побажав Гундяю «многих літ…здоров’я та всякого добра» і надіслав «найсердечніші, братерські вітання та побажання».

    Щобільше, Савва навіть заявив, що під час патріаршества Кіріла РПЦ «засяяла духовним відродженням» і що вона є прикладом для інших. Він каже, що вороги не люблять церковну стабільність і прагнуть її знищити, а те, що трапилося в Україні, це наочний приклад. Ймовірно предстоятель Польської Церкви, яка отримала автокефалію від Вселенського патріархату на початку 20 століття, має на увазі надання Томосу ПЦУ.

    Минулого року Савва звинувачував Вселенського патріарха Варфоломія в поглибленні релігійного розколу в Україні. Він, повторюючи російські наративи, вважає Томос про автокефалію ПЦУ таким, що розділяє православ’я України. При чому Савва навмисне не згадує про Об’єднавчий собор скликаний Вселенським патріархатом в Україні для того, щоб Томос отримала вся повнота православ’я в Україні, а не якась її частина. З усім тим Савва каже, що автокефалію можна надавати лише тоді, коли б всі православні в Україні об’єднались. Попри те, що саме УПЦ (МП) відмовились від об’єднання Савва аніскільки їх не критикує за це.

    Найсвіжіше

    Популярне