Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ запропонував називати Росію “Московією” на офіційному рівні

    Архиєрей Православної Церкви України, митрополит Луцький і Волинський Михаїл закликав депутатів Луцької районної ради прийняти рішення щодо використання назви не “Росія”, а “Московія” на офіційному рівні.

    Про це йдеться у зверненні владики Михаїла, повідомляє пресслужба Луцької райради.

    “Нині настав момент називати речі своїми іменами: війну – війною, агресією – агресією, Московію – Московією. Самим часом зумовлено відновлення справедливості: як щодо повернення української держави в загальновизнані кордони, так і щодо найменування країни-агресора”, – йдеться у зверненні.

    Архиєрей закликав депутатів ухвалити рішення і звернутися до органів державної влади Волині різних рівнів іменувати цю країну не “Росією”, а “Московією”, а її жителів – “московитами” та звернутися до Верховної Ради України з пропозицією ухвалення відповідної постанови.

    Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук наголосив, що звернення митрополита буде розглянуте на профільній комісії та на черговій сесії районної ради.

    Раніше митрополит Луцький і Волинський ділився міркуваннями стосовно можливості називати українською мовою Росію її історичною назвою – “Московія”.

    Заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок зареєстрував петицію про те, щоб на державному рівні прийняти рішення про використання назви “Московія” замість “Російська Федерація”, та “московити” замість “росіяни”.

    Найсвіжіше

    Популярне