П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Хмельницький чиновник зареєстрував петицію про використання назви “Московія” замість “Росія”

    На державному рівні прийняти рішення про використання назви “Московія” замість “Російська Федерація”, та “московити” замість “росіяни”.

    Про це йдеться у петиції, яку днями заеєстрував заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок на сайті Президента України.

    У петиції, зокрема, йдеться:

    “Шановний пане Президенте! Триста років тому московський цар Петро 1 проголосив Московію Російською імперією, таким чином намагаючись, вкравши ім’я Київської Русі, вкрасти її славну історію і підняти на міжнародній арені варварську державу до рівня провідних європейських держав того часу. Всі ми добре знаємо нашу історію, тому розуміємо, що нічого спільного, окрім воєн, Московська держава ніколи не мала ні з державою Київська Русь, ні з її справжніми спадкоємцями – Галицько-Волинським князівством, Гетьмащиною, УНР, Українською Державою, Україною.

    Казку про спільну колиску слов’янських народів вигадала московська пропаганда, спільною колискою московитів і багатьох інших азійських народів була Золота Орда, саме нащадками монгольських ханів є московитські царські і дворянські династії, а також велика кількість святих РПЦ. Україна і українці протягом століть боряться з самозванцями за право існування. Сотні тисяч вірних синів і дочок України загинули у цій боротьбі, наразі чергова війна триває дев’ятий рік. Я, як і велика кількість українців, не можу і не хочу називати москалів – росіянами, а державу терориста – Росією, тому прошу підтримати моє звернення і повернути історичну справедливість. Впевнений, що після прийняття такого рішення Україною, інші держави світу також приймуть відповідні рішення!”

    Найсвіжіше

    Популярне