Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство і вірні ПЦУ помолились за загиблих у авіатрощі в Броварах

    26 січня минає 9 днів з часу страшної трагедії, яка сталася 18 січня 2023 року в Броварах, коли у авіакатастрофі загинуло керівництво і співробітники Міністерства внутрішніх справ України.

    З благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія, духовенство і віряни Православної Церкви України на чолі з намісником Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископом Вишгородським Агапітом звершило заупокійну молитву за загиблими у храмі святого благовірного князя Ярослава Мудрого (Мала Тепла Софія), повідомляє сайт Михайлівського монастиря ПЦУ.

    На Богослужінні були присутні голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, керівництво та співробітники МВС України, співробітники ДСНС та родичі загиблих.

    Завершилася заупокійна молитва у Великій Софії співом «Вічна пам’ять».

    Нагадаємо, 19 січня предстоятель ПЦУ на літургії в лаврі згадав ракетну атаку на Дніпро та катастрофу в Броварах. «Серед моря страждань, які Росія принесла з війною в наш рідний дім, дві трагедії особливо зворушили людські серця. Терористичний напад Москви на місто Дніпро, який забрав життя багатьох невинних дітей і дорослих. Також вчора жертвами авіакатастрофи в Броварах стали дорослі і діти. За жертв цієї трагедії, за тих, чиє життя трагічно обірвалося через беззаконну війну, нав’язану нам Росією, сьогодні ми піднесемо свої заупокійні молитви, хоча це не притаманно святковому служінню», — сказав митрополит Епіфаній.

    Фото: archangel.kiev.ua
    Фото: archangel.kiev.ua
    Фото: archangel.kiev.ua
    Фото: archangel.kiev.ua

    Найсвіжіше

    Популярне