П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієреї УПЦ США взяли участь в екуменічній молитві в храмі св. Миколая Нью-Йорку

    Увечері 24 січня у греко-православній церкві Святого Миколая, що у Всесвітньому торговому центрі в Нью-Йорку, відбувся екуменічний молебень на честь “Тижня молитов за єдність християн у 2023 році”.

    Українську Православну Церкву США представляли митрополит Антоній, предстоятель УПЦ США та Діаспори, та архієпископ Даниїл, правлячий Архиєрей Західної єпархії та Голова Консисторії УПЦ США, повідомляє офіційний сайт УПЦ США.

    Богослужіння розпочав архієпископ Православної Архієпархії Америки (Вселенського патріархату) Елпідофор, який привітав усіх присутніх і, показуючи на прекрасний Свято-Миколаївський храм, пояснив, що хоча оригінальна будівля була зруйнована під час терактів 11 вересня, вона була відбудована міцнішою за оригінал, з використанням того ж мармуру, що і Парфенон в Афінах, і буде служити місцем поклоніння для багатьох поколінь.

    Перед початком всі присутні священнослужителі висповідалися і попросили Господнього благословення та настанови, читаючи уривок з книги пророка Ісаї 1:12-19.

    Архієпископ Вірменської Апостольської Церкви Анучаван Танелян очолив молитву духовенства, яке підносило подяку і хвалу, прохало, щоб очі їхні відкрилися в розумінні, щоб Господь дарував їм мудрість і нагадав їм, що вони єдині в Господі перед усім народом.

    Заключне благословення виголосив архієпископ Елпідофор, який прочитав уривок з Книги Чисел 6:24-26.

    Екуменічний молебень став нагодою для релігійних лідерів зібратися разом у місці, яке завжди матиме важливе значення для американської ментальності. Церква Святого Миколая в Нью-Йорку є символом перемоги добра над злом, справедливості та толерантності перед обличчям несправедливості.

    Нагадаємо, УПЦ США в співпраці з ПЦУ передали автомобілі для захисників України. Також УПЦ США взяла участь у 50-му щорічному Марші за життя у Вашингтоні.

    Найсвіжіше

    Популярне