Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Нацгвардійці хочуть відновити зруйнований російським авіаударом храм Харкова

    Харківські нацгвардійці шукають гроші для відновлення зруйнованого РФ храму, розташованого на території військової частини 5-ї Слобожанської бригади.

    Будівлі понад 130 років. Торік у березні окупанти скинули на військову частину авіабомби, пише Суспільне.

    У зруйнованому храмі Андрія Первозванного військові Нацгвардії збирались на служби, церковні свята, приходили на сповіді, вінчалися, каже методистка культурного центру військової частини Лілія Саютіна.

    За її словами, будівлю звели у 1889 році, у радянські часи її перетворили на клуб. Велику залу поділили на три поверхи. Потім приміщення довгий час не використовували.

    Командування частиною вирішило створити тут капличку, говорить Саютіна. Реставрацію проводили волонтери з Канади. У 2013 храм освятили на честь Апостола Андрія.

    “Ми дізнались під час авіаційного удару, що тут широкі стіни, і коли будували, в проміжках між стінами засипано лушпиння від гречки, бо в гречці не заводяться миші, щури, і це дає утеплення”, — каже Лілія Саютіна.

    Пресофіцерка Слобожанської бригади Діана Краснікова говорить, нині керівництво готує документи та шукає джерела фінансування для відновлення храму.

    Найсвіжіше

    Популярне