Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Люди не вмістились в храм: ПЦУ провела першу Літургію в Тарасівці, що на Київщині

    22 січня парафія Православної Церкви України провела перше Богослужіння в селі Тарасівка Фастівського району Київської області.

    Про це у Фейсбуці повідомляє староста Тарасівського старостинського округу Вікторія Бесарабець.

    «Вітаємо всіх українців з Днем Соборності. Це одне з найважливіших свят нашої країни, що символізує те, що ми всі – це один єдиний народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити. Сьогодні в Свято-Успенському Храмі ПЦУ відбулася перша повноцінна літургія державною мовою, сьогодні лунала молитва за Україну і її воїнів за усіх жителів нашої громади та за кожного з нас. Сьогодні люди повернулися у свій Храм, який належить селу і який ми будемо розбудовувати разом з вами», – написала вона у Фейбсуці.

    Пані Вікторія додала, що людей було дуже багато і це дуже важлива подія села Тарасівка у такий знаковий день.

    Як повідомили Духовному Фронту України віряни ПЦУ із Тарасівки, вони проголосували за перехід до Української Церкви ще минулого року влітку і оформили всі майнові документи. Проте прихильники УПЦ в єдності з МП не давали потрапити їм до храму.

    7 грудня віряни ПЦУ спокійно зайшли в храм, поміняли замки, але УПЦ МП протягом двох годин назбирали людей із навколишніх населених пунктів і зрізали замки і побили тероборону. У двох людей діагностовано струс мозку, а у одного сильно пошкоджена нога, а у іншого розірвали куртку.

    21 січня віряни ПЦУ нарешті змогли потрапити у свій храм, а 22 січня відправити перше богослужіння.

    У липні 2022 року митрополит Олександр (Драбинко) прийняв громаду села Тарасівка до ПЦУ. Із цим селом пов’язаний скандал, адже священник УПЦ МП хотів сльозами матері і гробом покійного воїна, залишити собі храм парафії, який приєднався до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне