Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) прокоментували провокації під час богослужіння ПЦУ в Лаврі

    Ректор Київської православної богословської академії і семінарії (КДАіС), єпископ Сильвестр (Стойчев) опублікував від імені пресслужби КДАіС роз’яснення з приводу провокацій студентом УПЦ в єдності з МП під час богослужіння ПЦУ в Києво-Печерській Лаврі.

    В УПЦ МП зазначили, що 19 січня студент Київської духовної семінарії дійсно прийшов на богослужіння до Успенського собору, але із власної ініціативи, а не за дорученням керівництва, як писали в ЗМІ.

    «Жодних доручень від керівництва Київських духовних шкіл він не отримував. Факт його присутності на богослужінні в Успенському соборі став відомим в КДАіС лише після вказаного інциденту. У спілкуванні з представниками адміністрації КДАіС студент пояснив, що у вівтарі Успенського собору він був затриманий представниками ПЦУ та переданий співробітникам поліції, які провели з ним бесіду та, не виявивши ознак злочинних дій та намірів, відпустили», – йдеться в повідомленні.

    З цього в УПЦ МП зробили висновок, що жодних «спроб провокацій» студент КДАіС не вчиняв і ніяких доручень церковного керівництва не виконував, звершенню богослужіння в Успенському соборі жодним чином не перешкоджав.

    «Усі повідомлення засобів масової інформації про намагання представників Української Православної Церкви порушити громадський порядок на території Києво-Печерської Лаври під час богослужінь ПЦУ не відповідають дійсності», – підсумували в пресслужбі КДАіС.

    Нагадаємо, у ЗМІ повідомляли, що під час служби ПЦУ у Лаврі затримано семінариста УПЦ (МП), який хотів вчинити провокацію. В ході спілкування з представниками ПЦУ Віталій С. повідомив, що мав на меті якимось чином перешкодити ходу служби, але не уточнив як саме, зазначали в ЗМІ.

    7 січня були подібні спроби, коли до причастя зловмисники намагались долити зеленки.

    Паспорт семінариста УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне