Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Під час служби ПЦУ у Лаврі затримано семінариста УПЦ (МП), який хотів вчинити провокацію

    Під час першої служби ПЦУ у Лаврі на Різдво охороноо митрополита Епіфанія затримана людину, яка намагалася помістити в чашу для причастя зеленку. Такій спробі вчасно запобігли. 19 січня, під час служби з нагоди Водохреща, у вівтарі також було виявлено сторонню людину – семінариста УПЦ МП Віталія С, який хотів перешкодити Богослужінню ПЦУ.

    Про це Lb.ua повідомили очевидці.

    В ході спілкування з представниками ПЦУ Віталій С. повідомив, що мав на меті якимось чином перешкодити ходу служби, але не уточнив як саме. В пояснювальній записці він написав, що прийшов «просто погуляти». Затриманого передали поліції.

    Згідно внутрішніх правил православних духовних закладів, кожен студент семінарії зобов’язаний відвідувати служби свого храму, за «прогули» можуть навіть відрахувати.Просто так, самовільно піти 19 січня – в день одного з найбільших християнських свят на службу до ПЦУ, семінарист УПЦ МП не може, це гарантована догана, або навіть виключення з навчального закладу.

    Отже, візит Віталія С. до Успенського собору, тим більше – до внутрішньої частини вівтаря – точно був узгоджений з його керівництвом.

    Найсвіжіше

    Популярне