П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ в Україні можуть заборонити до кінця цієї зими, – член комітету ВРУ з нацбезпеки

    Московський патріархат в Україні можуть заборонити вже до кінця цієї зими. Про це в етері марафону “Незламна країна” на “5 каналі” повідомив народний депутат від партії “Слуга нороду”, член парламентського оборонного комітету Федір Веніславський. 

    До кінця лютого Верховна Рада має проголосувати за відповідний законопроєкт. У документі зазначено про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, які мають центри управління в країні-агресорці.

    Депутат зазначив, що законопроєкт є пріорітетним, бо торкається безпеки України.

    Веніславський заявив, що законопроєкт зобов’яже всі релігійні організації розірвати зв’язки з країною агресоркою (якщо такі зв’язки є).

    Раніше Веніславський заявляв, що заборонити УПЦ (МП) можуть через колабораціонізм.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, у ВРУ внесли законопроєкт, яким передбачено внесення змін до ЗУ “Про свободу совісті та релігійні організації”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань”, якими унеможливлюється діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

    Раніше Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Відповідний указ від 1 грудня 2022 року оприлюднений на сайті глави держави.

    Найсвіжіше

    Популярне