Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    “Батько наш Онуфрій”: в УПЦ (МП) переспівали відому пісню про Бандеру

    У Мукачівській єпархії УПЦ (в єдності з МП) заспівали “пісню про Бандеру”, змінивши слова, “на славу” свого керівника Онуфрія. Відео із переспівом пісні українських націоналістів у понеділок, 16 січня, поширила Вінницька єпархія УПЦ (МП).

    “Батько наш Онуфрій, УПЦ нам мати. Ми за свою церкву воюватимемо”. Так починається пісня, яку вивчають у Мукачівській єпархії УПЦ (МП).

    Також у пісні співається: “Церква Православна нас оберігає і за Україну Господа благає”, і “Боже милосердний, дай нам покаяння, щоб за Україну вистоять страждання”.

    “Народна творчість. Виконує хор духовенства Мукачівської єпархії”, – написав єпископ Баришевський (Київська єпархія) УПЦ (МП) Віктор Коцаба, підтвердивши справжність співу.

    Раніше Служба безпеки завершила контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях. У церквах виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російські “триколори”.

    Наприкінці грудня минулого року Конституційний суд України визнав таким, що відповідає Конституції, закон, який зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у своїй назві належність до Російської православної церкви (РПЦ).

    Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала докази провини глави Тульчинської єпархії УПЦ (МП) у Вінницькій області, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне