Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківській єпархії освячено новозбудований храм

    У день свят Обрізання Господа нашого Ісуса Христа, а також в день вшанування пам’яті святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської та святителя Петра (Могили), митрополита Київського, Галицького і всієї Руси, 14 січня 2023 року, Його Високопреосвященство митрополит Галицький Андрій, керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ, з архіпастирським візитом відвідав парафію на честь святителя Василія Великого с. Новиця Калуського деканату.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На церковному подвір’ї з хлібом і сіллю митрополита Андрія зустріли парафіяни храму. Опісля настоятель запросив архієрея до святині, щоби спільно помолитися за мир в Україні, за успіх у всякій добрій праці та освятити новозбудований храм та святий престіл.

    На малому вході з благословення Предстоятеля Православної Церкви України настоятеля храму протоієрея Василя Конечного було нагороджено черговою священничою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.

    Після читання святого Євангелія владика Андрій виголосив проповідь на тему свята.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

    На запричасному проповідував Долинський декан протоієрей Роман Винник.

    По завершенні Божественної літургії митрополит Андрій привітав настоятеля та громаду з храмовим днем та освяченням храму і нагородив жертводавців та громаду храму церковними нагородами.

    Богослужіння завершилось уставним многоліттям та спільним фото на згадку.

    Найсвіжіше

    Популярне