П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд у Франції ухвалив знести статую Богородиці

    13 січня 2023 року у Франції у місті Ла-Флотт суд ухвалив знести статую Діви Марії, заявивши, що релігійна демонстрація порушує розділення церкви та держави, повідомляє thelocal.fr.

    Статуя розташована на перехресті у Ла-Флотті, муніципалітеті з населенням 2800 осіб на популярному курортному острові Іль-де-Ре біля атлантичного узбережжя Франції.

    Статую було споруджено місцевою родиною після Другої світової війни на знак подяки за батька та сина, які повернулися з війни живими.

    Спочатку статую поставили в приватному саду, але пізніше сім’я подарувала її місту, влада якого 1983 року поставила її на перехресті.

    У 2020 році статую пошкодив автомобіль, що проїжджав повз, місцева влада вирішила відреставрувати її і поставити назад на колишнє місце, але цього разу на підвищенні.

    Цей крок викликав юридичну скаргу з боку La Libre Pensee 17, асоціації, що займається захистом світського суспільства, на тій підставі, що французький закон 1905 року забороняє релігійні пам’ятки в громадських місцях.

    Згідно з заявою для преси, суд у Пуатьє послідував за цим аргументом, як і апеляційний суд у Бордо, наказавши Ла-Флотту прибрати статую.

    Найсвіжіше

    Популярне