Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський запровадив санкції проти 198 громадян Росії, України і Білорусі

    Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти 198 громадян Російської Федерації, України і Білорусі. Обмежувальні заходи вводяться строком на 10 років.

    Про це йдеться в указі Глави держави №23/2023 від 15 січня. Ним вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

    У списку тих, хто потрапили під санкції, українські телеведучі Жанна Бадоєва і Діана Панченко (остання зараз знімає пропагандистські ролики на окупованих Росією територіях України і працювала на телеканалах підозрюваного у державній зраді кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука).

    Персональні санкції запроваджено стосовно естрадних виконавців Іріни Алєгрової, Ларіси Доліної, Вікторії Дайнеко, Філіпа Кіркорова, Дмітрія Білана, Алєксандра Буйнова, Юрія Лози, акторів Дмітрія Дюжева, Дмітрія Харатьяна тощо.

    Також санкції запроваджено проти совєтського та російського режисера Андрія Кончаловського. До санкційного списку потрапили російський “журналіст” і музичний критик Сєргєй Сосєдов, російський “воєнкор” Сємьон Пєгов. Санкції введено і щодо чотирьох громадян Білорусі, серед яких місцевий пропагандист Григорій Азарьонок.

    Найсвіжіше

    Популярне