П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ обіцяють допомогти колаборантам із УПЦ (МП), яких обміняють на українських полонених

    Росія обіцяє надати притулок священнослужителям Української православної церкви в єдності із Московським патріархатом (УПЦ МП), які здавали позиції ЗСУ, чи вели іншу антиукраїнську діяльність і були затримані правоохоронцями в Україні. Таку думку висловив Вахтанг Кіпшидзе, заступник глави Синодального відділу із взаємин Церкви із суспільством і ЗМІ Московського патріархату.

    За його словами, якщо Україна захоче використовувати їх для обміну на українських військовополонених, РПЦ надасть їм усе необхідне сприяння, повідомляють росЗМІ.

    Раніше Україна обміняла на громадянина США священника УПЦ (МП) Андрія Павленка, який служив у Лисичанську і здавав позиції українських військ. Йому загрожувала в’язниця.

    У Московському патріархаті назвали рішення влади України про призупинення громадянства тринадцяти священиків УПЦ МП “знаком крайнього вираження тиску на віруючих”. РПЦ звинуватила Україну у “жорстких переслідуваннях вірян”. У Московському патріархаті висловили занепокоєння, що припинення громадянства може загрожувати десяткам архієреям УПЦ (МП).

    Нещодавно, СБУ викрила послушника монастиря УПЦ (МП), який закликав росіян захопити Київ. Також митрополит Вінницької єпархії УПЦ (МП) постане перед судом.

    Раніше росія заявила, що буде жалітись на Україну в ООН через ситуацію з УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне