П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Духовність росіян – це міф, як і міфи про “другу армію світу”, – Саїд Ісмагілов

    Коли кажуть про російську духовність, якусь особливу релігійність, то це такий само міф, як і міфи про “другу армію світу” та “російську культуру”.

    Про це сказав в інтерв’ю Українській правді колишній муфтій Духовного управління мусульман України “УММА”, який після 24 лютого пішов добровольцем на фронт та тепер воює в одній із бригад парамедиків у Бахмуті, Саїд Ісмагілов.

    Він розповів про духовну порожнечу Росії.

    “Мене вражає аморальність ворога, вони тупо обстрілюють житлові квартали з цивільними, які, на жаль, там ще залишились та чомусь не хочуть евакуюватися… Сьогодні була літня жінка, їй уламком від снаряда просто відірвало ногу.

    В мене немає жодного співчуття до ворога. Абсолютно. Я бачу своїми очима, як вони вчиняють нелюдяно. Настільки, що для українців та всіх нормальних – це шок. А для самих росіян – норма. Вони дійсно так виховані. У них дійсно такий жалюгідний рівень моралі, що вони вчиняють свої жахливі злочини і зовсім не переймаються цим.

    В релігієзнавстві є такий термін – “обрядовірство”. Це коли людина вірить не в Бога, моральні чесноти, цінності, а коли найголовніше правильно виконати обряд. Хрест на себе повісив, у храм прийшов, свічку поставив, пожертвував щось – молодець! Весь такий духовний.

    Але всі ці обряди не наповнені людяністю. І та ж сама людина по життю може поводитися, як найгірший злочинець та грішник. Як найгірша істота.

    Духовність росіян – це порожнеча”, – резюмував Саїд Ісмагілов.

    Найсвіжіше

    Популярне