П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Ніжині продали церкву за 1,25 мільйона гривень

    На сайті prozorro.продажі 20 грудня відбувся приватизаційний аукціон. На ньому продавали церкву, яка перебувала на балансі Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

    Стартова ціна складала 40 260 гривень, переможець запропонував 1,25 мільйона гривень.

    Про це розповів заступник начальника регіонального відділення фонду держмайна України в області Валерій Йовенко.

    За його словами, церква на момент продажу не функціонувала.

    “Мова йде не про церкву, як установу. Мова йде про нежитлову будівлю, яка має власну назву «церква», яка обліковувалась у них як об’єкт нерухомого майна”, – говорить Валерій Йовенко.

    Як стало відомо Суспільному з власних джерел, у цій церкві правили священники Української православної церкви (Московський патріархат). Релігійна громада орендувала приміщення, але після подій на Майдані у 2013-2014 роках правити перестали, і останні кілька років церква стояла пусткою. Договір оренди наразі розірвано.

    Церква має окремий вхід. Загальна площа — 304,7 квадратних метрів.

    За словами Йовенка, за лот боролися шестеро учасників. Переможцем стало приватне підприємство “УКР-АГРОТРАНС”. Згідно з даними сайту youcontrol, основним видом діяльності є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Підприємство зареєстроване в Бахмачі.

    Як ідеться на сайті Фонду держмайна, переможець електронного аукціону має сплатити на відповідний поточний рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта малої приватизації не пізніше, ніж протягом 20 робочих днів з дня формування протоколу про результати електронного аукціону.

    Найсвіжіше

    Популярне