Субота, 30 Березня, 2024
Бiльше

    Кірілу недостатньо 200 храмів, які зараз будуються в Москві

    Двохсот нових храмів, які зараз будуються у Москві, недостатньо, вважає очільник Московського патріархату Кіріл (Гундяєв), передають російські ЗМІ.

    «Ніде у світі, в жодному місті, в жодній столиці не будується сьогодні 200 християнських храмів. А ми усвідомлюємо, що 200 мало, і вже є плани будувати більше. Чому? Тому що потреба народу в цьому є», – сказав він 8 січня після літургії в Успенському соборі московського Кремля.

    Програму будівництва православних храмів у Москві запустили у 2009 році Російська православна церква та уряд Москви. Вона передбачає зведення храмів у пішій доступності у спальних районах міста. Стверджується, що будівництво ведеться коштом пожертв парафіян і позабюджетних надходжень.

    За даними відповідальних за будівництво, на цей час готові 89 храмів, ще на трьох об’єктах завершено основні будівельно-монтажні роботи.

    РФ перетворила Московський патріархат на об’єкт пропаганди і інструмент для досягнення геополітичних цілей. Росія використовує релігію як зброю та за її допомогою здійснює інформаційні операції, щоб дискредитувати Україну, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 7 січня. Кремль фактично сам підтвердив, що РПЦ, яка керує УПЦ МП, підтримує російське вторгнення. У своїй різдвяній промові Путін подякував РПЦ за постійну підтримку російських військ в Україні.

    Нещодавно, у РПЦ постановили молитись за збереження життя окупантів і їх «мужність».

    Найсвіжіше

    Популярне