Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Говорун розкритикував УПЦ МП за “культ вуду”

    Богослов, архімандрит Кирило Говорун прокоментував спалення двох білих клобуків на могилі митрополита Володимира в Лаврі в день, коли там різдвяну службу звершив митрополит Епіфаній.

    “З релігієзнавчої точки зору це локалізація культу вуду, коли через артефакти, що належать або символізують конкретних людей, цим людям хочуть у магічний засіб заподіяти зло. Очевидно, що малися на увазі митрополити Симеон та Олександр, які перейшли з УПЦ до ПЦУ”, – зазначив Говорун у Фейсбуці.

    За словами богослова, поганський обряд у Лаврі – своєрідна чорна меса – це частина більш широкого явища.

    “Саме апеляцією до магічної свідомості священноначалля УПЦ (МП, – ред.) хоче зупинити перехід своїх кліриків до ПЦУ. З цією метою воно масово і автоматично позбавляє сану всіх, хто туди переходить. Я довго не міг собі пояснити, навіщо їм така неадекватна канонічна міра. А тепер, після спалення клобуків у Лаврі, зрозумів, що позбавлення сану – це така собі “бойова магія”, а канони та саме християнство тут ні до чого”, – підсумував Говорун.

    Відео із спаленням клобуків потрапило до мережі. Митрополит Олександр (Драбинко) назвав інцидент оскверненням могили митрополита Володимира.

    Нагадаємо, 7 січня предстоятель ПЦУ звершив богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Президент Володимир Зеленський зазначив, що був радий був бачити стільки людей і що ніхто більше не робитиме українське чужим у Лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне