Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Українці не поступляться своєю землею заради миру — опитування

    Лише 8% опитаних українців вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій України.

    Це свідчить про те, що ні артилерійські обстріли, ні терор ракетами та шахедами не похитнули українців у своїй впевненості — жодні територіальні поступки не є припустимим заради миру.  85% опитаних українців не хочуть віддавати жодного метра росіянам взамін на обіцянки “миру”. Такі дані телефонного опитування, що проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у грудні 2022 року.

    «У всіх регіонах України абсолютна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Навіть серед жителів Сходу, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 80% проти поступок (готові на поступки — лише 9%), а серед жителів Півдня — 82% проти поступок (готові — лише 10%), — зазначають у КМІС.

    Соціологи пояснюють, очевидною метою обстрілів є терор населення та створення ситуації внутрішньої напруги для тиску на військово-політичне керівництво країни. Проте аналіз суспільних настроїв у динаміці засвідчує, що всі ці численні атаки ніяк не вплинули на готовність українців іти на компроміси.

    Опитано було 2005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

    Цікаво, що у грудні Київський міжнародний інститут соціології також проводив опитування стосовно того, як українці ставляться до політики влади щодо діяльності Української православної церкви Московського патріархату. 54%, підтримали ідею заборонити УПЦ МП. У регіональному вимірі за заборону більшість висловилась з центральної України.

    Нагадаємо, опитування про дату святкування Різдва завершилось у “Дії”. Також санкції проти духовенства УПЦ (МП) підтримують більшість українців.

    Найсвіжіше

    Популярне