П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Чернівецька облрада просить керівництво держави заборонити УПЦ (МП)

    Чернівецька обласна рада звернулася до вищих органів влади щодо заборони Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    Відповідне звернення депутати облради ухвалили 27 грудня і направили його до Верховної Ради, Президента України та Кабінету міністрів.

    “Депутати Чернівецької обласної ради підтримали звернення до Верховної Ради, Президента України та Кабінету Міністрів щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі на території України”, – йдеться у повідомленні.

    Депутати, зокрема, звернулися щодо розробки механізму заборони УПЦ (МП) та внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” стосовно заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої перебуває за межами України в державі, яка визнана такою, що здійснила збройну агресію проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне