Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) вважає своїм Кримського митрополита, який дякує Московському патріарху

    УПЦ в єдності з Московським патріархатом випустила звіт за 2022 рік у якому продовжує вважати митрополита РПЦ в Криму Лазаря (Швеця) членом синоду УПЦ МП.

    У підсумковому звіті за 2022 рік на сайті УПЦ МП пише: “Постійними членами Священного Синоду є:… митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар…”.

    Зазначимо, що Московська патріархія у червні 2022 року перепідпорядкувала Кримську єпархію УПЦ (МП) собі за “проханням” Митрополита Лазаря й інших єпископів, які до того зберігали формальну підпорядкованість УПЦ МП.

    13 грудня 2022 року керуючий справами Московської патріархії, від імені патріарха Московського Кіріла (Гундяєва) вручив митрополиту Лазарю Орден князя Алєксандра Невського І ступеня. У відповідь митрополит Лазар “висловив глибоку подяку Святійшому патріарху московському… за таку високу нагороду”, зазначають на сайті Кримської єпархії РПЦ.

    Крім цього митрополит Лазар (Швець) подарував представнику Московського патріархату панагію із зображенням князя Алєксандра Невського – національного героя російської федерації.

    Як повідомляв Духовний Фронт України колишні кримські єпархії УПЦ МП святкували «народну єдність» та збирали гроші для успіху «СВО».

    Найсвіжіше

    Популярне