П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова ВРУ упевнений, що Рада ухвалить законопроєкт про заборону релігійних організацій, які загрожуть Україні

    Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить законопроєкт щодо релігійної організації, яка становить загрозу національній безпеці України. Він зазначив, що не можна прикриватись релігією для вчинення злочинів.

    “Є рішення РНБО. Кабінету міністрів поставлене завдання найближчим часом розробити законопроєкт, який буде одноголосно, я впевнений, схвалений Верховною Радою України: що нам робити далі з якоюсь релігійною організацією, яка створює національну загрозу для безпеки України, і ми це приймемо. Я думаю, що ми зробимо цей законопроєкт, ми його внесемо до Ради і найближчим часом проголосуємо”, – сказав Стефанчук в ефірі національного телемарафону у п’ятницю, передає Інтерфакс.

    Він наголосив, що наразі всі готові до радикальних рішень, які стосуються питань безпеки України.

    “У нас за Конституцією держава відокремлена від релігії, але це не означає, що будь-хто може замахуватися, прикриваючись релігією на державну безпеку України”, – зазначив спікер.

    Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський повідомив, що РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про неможливість діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

    За його словами, Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено “забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ (МП,  – ред. ) на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом та за необхідності вжити передбачених законом заходів”.

    Нагадаємо, секретар РНБО зазначив, що вони не боряться із церквою, вони приймають рішення проти людей, які загрожують нацбезпеці. Крім цього глава СБУ каже, що кадило й ряса — не помʼякшувальна обставина для покарання за злочин. Також у ЗМІ підсумували всі докази злочинної діяльності УПЦ МП, знайдені за останній місяць СБУ.

    Найсвіжіше

    Популярне