П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава СБУ: Кадило й ряса – не помʼякшувальна обставина для покарання за злочин

    СБУ зосереджена на затриманні зрадників всередині країни та самоочищенні власних лав. Служба безпеки вичищає також російських агентів, у тому числі з середовища УПЦ в єдності з Московським патріархатом. У СБУ не бачать нічого спільного між злочинцями в рясах і Богом.

    Про це повідомляє пресслужба СБУ з посиланням на інтерв’ю голови СБУ Василя Малюка для телеканалу «1+1».

    «Якщо людина в рясі і з кадилом – це не є пом’якшувальною обставиною при вчиненні злочину, як і обтяжливою. Наприклад, як коригувальник у рясі, який по мирних кварталах наводив вогонь. Суд йому дав 12 років. Ми його поміняли, він уже поїхав до ворога, підтвердивши свою приналежність до їхніх спецслужб. Що він має спільного з Богом, мені цікаво», – пояснив очільник СБУ.

    «Ми можемо багато проводити мегавдалих операцій та планувати їх, але якщо в нас, вибачте, на борту знаходиться один «щур», який своєчасно інформує ворога, то зводиться нанівець весь оперативний задум, наражається на небезпеку весь оперативний склад… Тож моє життєве кредо, перш за все: вичистити лави Служби. Самоочищення – це те, з чого ми починаємо. З чого починається кожен робочий день, кожна робоча нарада у мене», – зазначив Малюк.

    Для прикладу він розповів деталі про викриття колишнього очільника Кримського управління СБУ Кулініча, який працював на ворога. Його розробкою та затриманням Малюк займався особисто.

    Нагадаємо, СБУ обшукує об’єкти УПЦ МП на Сумщині. Також СБУ повернула колекцію ікон, яку окупанти викрали в резиденції консула Литви в Херсоні.

    Найсвіжіше

    Популярне