Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленського у Вашингтоні зустрічав капелан УПЦ США (Вселенського патріархату)

    Президент США Джо Байден у середу, 21 грудня, прийняв президента України в Овальному кабінеті та наголосив, що для нього честь спілкуватись із Володимиром Зеленським. Українського лідера зустрічав капелан Повітряних Сил США  отець Володимир Штеляк. Він є священнослужителем УПЦ США (Вселенського патріархату).

    Про це пише CNN та капелан УПЦ США на своїй сторінці у Фейсбуці.

    Байден сказав Зеленському: “Пане президенте, добре, що ви приїхали. Для мене честь бути поруч із вами в об’єднаній обороні проти жорстокої, жорстокої війни, яку розв’язав Путін”.

    Президент США наголосив, що Путін вирішив знищити українців, як націю. І саме це є єдиною причиною жорстокої війни.

    “Важко повірити, що це триває 300 днів. Путін здійснив жорстокий напад на право українців на існування як нації. Він напав на невинних українських людей лише з метою залякування”, – наголосив американський лідер.

    Джо Байден зазначив, що тепер Путін використовує зиму, як зброю у війні проти України. Він також підтвердив, що США і надалі підтримуватимуть український народ у війні проти окупантів.

    21 грудня президент України Володимир Зеленський прибув до США для зустрічі з Джо Байденом. Також він повинен виступити у американському Конгресі. Візит українського лідера до США до останнього часу тримали в секреті через заходи безпеки.

    Фото: Associated Press

    капелан Повітряних Сил США  отець Володимир Штеляк

    Найсвіжіше

    Популярне