Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Кардинал Конрад Краєвський відзначить Різдво в Україні

    Папський розподілювач милостині кардинал Конрад Краєвський відзначить Різдво в Україні. Він відвезе партію пожертв, серед яких генератори та термобілизна. Це буде чергова поїздка префекта Дикастерії харитативного служіння з початку російської агресії проти України.

    Канцелярія кардинала Краєвського оголосила про збір коштів на придбання термобілизни для народу України. Внески можна зробити через краудфандингову платформу Eppel.

    Вантаж з одягом та генераторами співпрацівник Папи Римського відвезе особисто. Збір триватиме і надалі, оскільки, як зазначається у Ватиканському комюніке, зима буде довгою і суворою, а тому необхідно бути готовими до наступних потреб. На сьогодні зібрано 46,5 тисяч євро зі 100 тисяч. Переважно цепожертви 10-200 євро, повідомляє сайт Римо-католицької Церкви.

    В інтерв’ю Радіо Ватикану кардинал Краєвський повідомив, що до офісу дикастерії надходять тисячі дзвінків від різних компаній, які хочуть пожертвувати теплі речі та все необхідне для переживання зими.

    Кардинал розповів: «Згадаю лише одну велику італійську компанію з півночі, директор якої зателефонував і запропонував Святішому Отцеві дві вантажівки, тобто вісімдесят палет термобілизни, зимового та гірськолижного одягу. Інші зорганізувалися і відкрили виробництво електрогенераторів, які вже кілька місяців не можна купити в Європі, все розкупили. Вони виробляють їх навіть вночі».

    «Найближчим часом всі ці генератори, весь одяг і все, що люди надіслали та чим поділилися, я особисто відвезу в Україну від імені Святішого Отця, щоб через парафіяльну мережу, через церковні канали, а також нунціатуру роздати найбільш потребуючим», – заявив кардинал.

    У п’ятницю також було оголошено про ще одну благодійну ініціативу. Папа Франциск, який отримав 10 000 різдвяних панеттоне та інших солодощів від Асоціації франко-італійської дружби для бідних, вирішив, що вони також будуть відправлені в Україну через кардинала Конрада Краєвського.

    Найсвіжіше

    Популярне