П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині освятили новий храм ПЦУ на території військової частини

    В урочистій обстановці, 17 грудня 2022 року, відбулося освячення новозбудованого храму вмч. Юрія Переможця на території однієї із військових частин.

    Про це повідомляють на сторінці ПЦУ та Хмельницької єпархії.

    Дату відкриття обрали не випадково – храм, що зведений на честь вмч. Юрія Переможця, вперше відчиняє свої двері в день, коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє вмц. Варвару – святу, яка прийнявши мученицький вінець через усікновення голови (†306), вже тоді дивувала багатьох не тільки своєю мужністю, а й стійкістю в сповіданні християнської віри.

    Чин освячення храму звершив єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло разом з капеланом військової частини протоієреєм Ярославом Крупським, а також запрошеним духовенством Хмельницької єпархії.

    По закінченні Чину освячення, було відслужено першу Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у новозбудованому храмі.

    Під час богослужіння були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

    Також архієрей возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Новозбудований храм став не тільки окрасою, а головним чином осередком духовності. Двері храму будуть відчинені постійно, щоб військовослужбовці завжди могли зайти сюди у зручний час.

    Символічно, що першою молитвою в щойно освяченому храмі, була молитва за українське військо.

    В цей нелегкий час для українського війська кожен воїн, як ніколи потребує Господньої ласки та охорони.

    Найсвіжіше

    Популярне