П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Бердянську окупанти викрали пастора євангелістської церкви

    У тимчасово окупованому Бердянську в Запорізькій області викрали пастора євангелістської церкви й керівника християнського центру “Вефіль” Сергія Карпенка.

    Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. Озброєні люди вдерлися до Карпенка додому 12 грудня. 

    Судячи з інформації, яку надали жителі з окупації, пастор вивіз родину на підконтрольну українському уряду територію, а сам повернувся до Бердянська. Російські військові обшукали церкву і, ймовірно, знайшли українську символіку.

    Карпенко батько чотирьох дітей.

    Викрадений пастор не єдиний релігійний діяч, якого росіяни полонили в Бердянську. Раніше, 26 листопада, стало відомо про викрадення єромонаха Івана Левицького та отця Богдана Гелети. Згодом у храмі, настоятелем якого є Левицький, провели обшук та, за словами окупантів, знайшли “вибухівку, детонатори й пістолети”. 

    У квітні затримували голову Лютеранської громади Бердянська Артура Кожевнікова, а в березні – священника ПЦУ Олега Ніколаєва.

    Викрадають релігійних діячів і на тимчасово окупованих територіях сусідньої Херсонщини. Під Новою Каховкою нещодавно знайшли тіла Анатолія й Олександра Прокопчуків – батька та сина, яких напередодні викрали російські військові. Старший Прокопчук був дияконом помісної церкви християн віри євангельської.

    Викрадали росіяни й Сергія Чудиновича – настоятеля Свято-Покровського храму православної церкви України в Херсоні. Він що окупанти душили, били, намагалися зґвалтувати його, а замість води давали горілку.

    Найсвіжіше

    Популярне