П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці за позовом УПЦ (МП) суд “заборонив” релігійну громаду ПЦУ

    Вінницький господарський суд 7 грудня виніс рішення, за яким визнав недійсними збори релігійної громади села Велика Кісниця Ямпільської громади та зміни до статуту щодо переходу до Православної Церкви України.

    Таке рішення оголосила суддя Ольга Нешик. Позов подавали представники УПЦ (МП). Повний текст рішення поки не відомий, передає NaПарижі.

    “Релігійна громада села подаватиме апеляційну скаргу”, – прокоментував ситуацію начальник управління національностей і релігій Вінницької ОВА Ігор Салецький.

    У жовтні 2020 року релігійна громада із села Велика Кісниця Ямпільського району Вінницької області виграла апеляцію у справі проти переходів громад у ПЦУ, розпочатій за позовом з боку управління “Могилів-Подільської” єпархії УПЦ (МП). Тоді Північно-західний апеляційний суд скасував рішення Вінницького господарського суду, дійшовши висновку, що дії Управління і Салецького як державного реєстратора відповідають закону.

    За рішенням Вінницького міськсуду сільський храм належить громаді ПЦУ. Але оскільки у Великій Кісниці є невеличка громада УПЦ (МП), то обидва священники вирішили разом правити Служби.

    Але порозуміння виявилося не тривалим. Із “Могилів-Подільської” єпархії УПЦ (МП) до села надіслали чоловіків, які й представлялися монахами. У неділю вони заблокували вхід до церкви, коли віряни ПЦУ прийшли на Службу.

    Найсвіжіше

    Популярне