Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Статую Богородиці, яку окупанти розбили під Києвом, планують відновити

    Від 8 грудня 2022 р. розбита статуя Фатімської Богородиці, що постраждала від воєнних дій під Києвом, експонується в Римі, у «Храмі митців».

    Храм Санта Марія ін Монтесано, барокова споруда на площі Тополі (п’яцца деї Пополо), з 1953 року є осередком об’єднання художників, які визнають мистецтво одним зі шляхів до Бога. Символічно, що саме у Храмі митців стоїть ця розбита окупантами скульптура, повідомляє CREDO.

    Директор «Карітас-Спес» Київсько-Житомирської дієцезії о. Віталій Умінський, який разом із єпископом був серед перших, хто заїхав на територію розгромленої семінарії, повідомив:

    “Коли ми туди приїхали, почали оглядати територію семінарії, зайшли до їдальні — там всюди було бите скло, вибиті вікна, а статуя Богородиці лежала розбита на підлозі. Ректор семінарії о. Руслан Михалків вважає, що то куля влетіла, розбила вікно і влучила в статую. Хоча самої кулі ми там не знайшли. Я думаю, що окупанти, як туди прийшли, скинули скульптуру Богородиці і розтрощили її. Саме зараз о. ректор перебуває в Римі з проектом відновлення статуї Фатімської Божої Матері для Ворзеля”.

    Священик Ігор Скомаровський уточнив:

    “Отець ректор хоче цю статую реставрувати. Ми маємо нову статую Фатімської Богоматері у семінарії — її нам привезли як подарунок із палацу Президента Польщі. Вона дуже гарна. Натомість цю побиту скульптуру є бажання реставрувати, щоб вона була для всіх таким промовистим знаком відновлення”.

    Статуя перебуватиме у храмі митців у вигляді спеціальної «інсталяції» протягом двох місяців. Поруч біля неї розміщена ікона Різдва, написана Олександром Клименком на ящику з-під амуніції.

    Найсвіжіше

    Популярне