П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Депутати Європарламенту закликають країни ЄС визнати Голодомор геноцидом українського народу

    Депутати Європейського парламенту виступили із заявою, що визначає Голодомор в Україні 1932-1933 роком геноцидом українського народу і закликали держави-члени ЄС підтримати таке визнання.

    «Ми визначаємо Голодомор 1932-1933 років в Україні як геноцид українського народу, який був спрямований на руйнування соціальних засад української нації, її давніх традицій, духовної культури та національної самосвідомості. Ми закликаємо держави-члени ЄС підтримати це визнання та підтримати історичну та правову оцінку Голодомору та злочинів совєтської влади», — йдеться у заяві.

    Також європарламентарії закликають міжнародне співтовариство надати необхідне озброєння для захисту територіальної цілісності України, передає Guildhall.

    «Що ще важливіше ми наполегливо закликаємо ЄС і всю міжнародну спільноту зробити крок уперед, активізувати зусилля та забезпечити Україну необхідною фінансовою, гуманітарною та військовою допомогою, зокрема, необхідним озброєнням для збереження суверенітету України та захисту її територіальної цілісності», — йдеться у текст заяви.

    Автором ініціативи виступив депутат Європейського парламенту від Литви, представник гурту Renew Europe Пятрас Ауштрявічюс.

    Нагадаємо, 1 грудня німецький Бундестаг визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне