П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У столиці Болгарії протест біля храму, куди приїхали посол РФ та митрополит РПЦ

    У центрі Софії проходить акція протесту проти російського вторгнення в Україну біля храму, де перебувають російський посол Елеонора Митрофанова і глава відділу зовнішніх зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Антоній.

    Громадяни скандують “Вбивці” і “Це не Москва”, пише “Європейська правда”.

    На службі також присутня посол РФ у Болгарії Елеонора Митрофанова.

    “Ми протестуємо, тому що це найвище нахабство під час війни для тих, хто окупує, тут, на території Європейського Союзу і країни НАТО, проводити службу для перемоги Росії, це просто нонсенс, тому ми протестуємо”, – сказав один з учасників протесту Георгій Іванов.

    Українка Ірина, родом із Херсона, приїхала з маленьким сином до Болгарії, рятуючись від російського вторгнення. Вона сказала, що протестує проти кривавої війни Путіна в Україні, тому що її родичі перебувають на окупованих територіях.

    “Я тут як обурений громадянин, тому що це блюзнірство – проводити в болгарській церкві молебень за терористичну державу, благословляти вбивць дітей. Чи знаєте ви, що зараз відбувається в Україні? Тисячі дітей перебувають у бомбосховищах. Тисячі дітей наражаються на смертельну небезпеку! І в цій церкві є люди, які моляться, щоб їм вдалося вбити їх ще більше, тут вони моляться просто зараз, щоб одна країна розчавила іншу країну”, – сказала вона.

    Найсвіжіше

    Популярне