Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ критикують намір влади України заборонити колаборантів в рясах

    У Московському патріархаті вважають, що намір влади України заборонити діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Росією, спрямований не проти країни окупанта, не проти колаборантів у рясах, а зачепить найбеззахиснішу частину українського населення.

    “Керівництво України готове діяти проти власного населення, причому його самої беззахисної та нерозділеної частини – віруючих та духовенства найбільшої та єдиної канонічної Православної Церкви в Україні”, – маніпулятивно заявив представник РПЦ Владімір Легойда, якого цитують росЗМІ.

    Так він прокоментував указ президента України Володимира Зеленського, що передбачає підготовку до повної заборони релігійних організацій, пов’язаних з росією.

    Попри те, що росія використовує УПЦ в єдності з МП, як інструмент у війні проти України, а СБУ щодня знаходять докази, що це підтверджують , на думку Легойди заборона РПЦ в Україні вказує на “втрату залишків здорового глузду”. Легойда навіть заявив, що УПЦ МП підтримує свій народ.

    Представник Московського патріархату окремо наголосив на тому факті, що, згідно з рішенням РНБО, законопроект має відповідати нормам міжнародного права у сфері свободи совісті та зобов’язанням України у зв’язку зі вступом до Ради Європи.

    Легойда не розуміє, як можна реалізувати на практиці заборону РПЦ в Україні. Він висловив думку, що вся вина УПЦ МП не в колабораціоністській діяльності, а в тому, що вони “зберегли віру отців”.

    Нагадаємо, розглянувши діяльність релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Російської Федерації проти України, з метою забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів Рада національної безпеки і оборони України вирішила доручити Кабміну внести у двомісячний строк на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо «унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій відповідно до норм міжнародного права у сфері свободи совісті та зобов’язань України у зв’язку зі вступом до Ради Європи».

    В самій УПЦ МП обурені обшуками СБУ і «готові стати на захист». Також релігієзнавець розповів, як єрархи УПЦ (МП) протистоятимуть її забороні.

    Найсвіжіше

    Популярне