Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У рівненських храмах ПЦУ 25 грудня прославлятимуть Різдво Христове

    5 грудня в Рівненському єпархіальному управлінні Православної Церкви України відбулося розширене засідання єпархіальної ради, яке пройшло під головуванням архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона.

    Під час засідання було прийнято рішення щодо відзначення Різдва Христового у Рівненській єпархії, повідомляють на сайті єпархії ПЦУ.

    “Розуміємо, що багато православних родин нашої єпархії вже визначилися із святкуванням Різдва Христового саме 25 грудня. Тому рекомендуємо в цей день у храмах Рівненської єпархії проспівати Різдвяні колядки та відслужити Акафіст Різдву Христовому“, – повідомили на сайті єпархії.

    Там вважають за потрібне здійснити поступовий перехід на «новий календар», аби це стало комфортним, обдуманим та усвідомленим рішенням кожного вірянина. ПЦУ має провести відповідну підготовчу роботу, аби уникнути маніпуляцій навколо вкрай важливого питання.

    У Рівненській єпархії зазначили, що при переході на новоюліанський календар доведеться переносити й інші великі свята, такі як Благовіщення Пресвятої Богородиці, день пам’яті святителя Миколая, Богоявлення та інші.

    “Висловлюємо щирі сподівання, що поступово православні України відзначатимуть Різдво Христове разом зі всіма християнами”, – підсумували в єпархії ПЦУ.

    Нагадаємо, відбулись збори благочинних Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ на яких говорили про святкування Різдва та перехід громад до ПЦУ. Також у Черкасах три парафії святкуватимуть Різдво 25 грудня.

    Найсвіжіше

    Популярне