П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Делегація ПЦУ взяла участь у святкуванні Дня Вселенського Патріархату в Константинополі

    29-30 листопада 2022 року, з благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія, делегація Православної Церкви України в складі намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архиєпископа Вишгородського Агапіта, протоєрея Василя Лила та Юрія Матчука прибула у Константинороль з нагоди Престольного Дня Вселенського Патріархату – дня пам’яті святого апостола Андрія Першозванного.

    29 листопада, ввечері, делегація молилася за Великою вечірньою у Патріаршому храмі святого Георгія на Фанарі, повідомляє пресслужба Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

    30 листопада, зранку, архиєпископ Агапіт та протоєрей Василь Лило співслужили Вселенському Патріарху Варфоломію за Божественною літургією у Патріаршому храмі святого Георгія на Фанарі.

    Його Всесвятості також співслужили митрополит Деркону Апостол, митрополит Ірінуполіса Нікандр, митрополит Італії Полікарп, митрополит Тамасу та Оріні (Кіпр) Ісая, митрополит Калліуполіса та Мадіти Стефан, архиєпископ Америки Елпідофор, митрополит Петри і Герронісу (Крит) Герасим, митрополит Єрапитні та Сітії Кирил, митрополит Іспанії та Португалії Віссаріон, митрополит Сорока Церков Андрій.

    Для Православної Церкви України подія, яка об’єднала у молитві до Господа та Святій Євхаристії представників різних помісних Православних Церков, є особливою та символічною. Адже під час літургії спільно вшановано святого апостола Андрія Першозванного, проповідь якого розпочала поширення християнства в українських землях.

    Цього ж дня, Патріарх Варфоломій прийняв українську делегацією у своїй резиденції. Архієпископ Агапіт передав вітання від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія, подякував його Всесвятості за молитви та постійну гуманітарну допомогу для українців, які втратили власні домівки або вимушені були їх покинути через повномасштабний російський напад.

    Ввечері, українська делегація взяла участь у Патріаршому прийнятті, де мала зустріч з Генеральним консулом України у Стамбулі Романом Недільським та консулом Максимом Вдовиченком.

    Найсвіжіше

    Популярне