Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    За прикладом Медведчука: у ГУР відповіли, чи можна священників-колаборантів обміняти на військових

    За час повномасштабно вторгнення у ворожому полоні опинилося чимало українських захисників. Влада докладає максимум зусиль, аби кожен військовий повернувся додому.

    На жаль, держава-агресорка не дотримується жодних міжнародних конвенцій. Зокрема, ні ООН, ні “Червоний хрест” не мають повноцінного й регулярного доступу до місць утримання наших людей в Росії, аби проаналізувати умови, харчування, медичне забезпечення та інше. Про це 24 каналу розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

    Як відзначає Юсов, росіян найбільше цікавлять офіцери, люди зі специфічними знаннями та навичками, представники спеціальних військових професій. Наразі по всій Україні відбуваються обшуки в об’єктах УПЦ (МП). Ймовірно, затриманих колаборантів можуть долучити до обмінного фонду.

    “На прикладі великого обміну і долі Віктора Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи, щоб повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього будуть з’являтися – і формальні й неформальні, і публічні й непублічні, і відкриті й закриті – ми точно будемо використовувати”, – відзначив Андрій Юсов.

    Безумовно, питання з функціонуванням УПЦ (МП) має бути вирішене. Представник ГУР МО додав, що це важливо для гарантії національної безпеки України.

    Найсвіжіше

    Популярне