Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Міськрада Луцька ухвалила звернення про заборону УПЦ (МП)

    Під час чергової, 37-ї сесії Луцької міської ради у середу, 30 листопада, депутати підтримали звернення до центральних органів влади щодо заборони Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) на території України.

    Звернення ухвалили 25 із 30 присутніх на сесії депутатів. Двоє обранців утрималися, троє – не голосували, повідомляє “Суспільне”.

    Ухвалене депутатами звернення Луцька міська рада надішле до Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України та начальника Волинської обласної військової адміністрації.

    Під час обговорення звернення стосовно визнання української православної церкви московського патріархату посібницею тероризму та співучасницею геноциду до сесійної зали Луцької міськради прийшов вікарій “Волинської” єпархії УПЦ (МП) єпископ Афанасій, повідомляє “Волинь”.

    “В сучасних умовах війни відбувається геноцид українського народу зі сторони Росії. В перший день блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій осудив це. Волинська єпархія допомагає волонтерським шляхом постраждалим від війни областям. Загалом було передано на ці території 302 кілограми допомоги та понад один мільйон гривень. Також допомагаємо переселенцям в межах нашої єпархії, ЗСУ та теробороні грошима, автомобілями та продуктами”, – зазначив архиєрей.

    За його словами, жодного зв’язку з митрополією, яка є релігійним центром УПЦ (МП) з ФСБ немає.

    “За ті наклепи і винятки: людина за свої колаборантські погляди, якщо вони доведені службою безпеки України, відповідає сама за себе. А звинуватити усіх під одну «гребьонку», що ми вороги нашої держави – безглуздо. Я сам особисто з 2000 по 2002 роки служив у ЗСУ, де присягав на вірність України. Ми не є якісь зрадники, а є зі своїм народом. На захисту країни зараз є і віряни, і діти священників, які віддають життя за перемогу і правду. Ми будемо і надалі молитися за нашу державу. Волинська єпархія зараз зі своїм народом, і намагається допомогти і молитвою і матеріально, бо відбувається війна і геноцид народу”, – зазначив владика Афанасій.

    Виступ Афанасія особливо обурив депутатку Аллу Доманську: “Такого не повинно було бути у сесійній залі. Припиняйте функціонувати у нашій державі”.

    Найсвіжіше

    Популярне