Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Виклики перед Церквою і державою обговорили у Львові за круглим столом

    28 листопада 2022 року у Львові відбувся круглий стіл «Держава. Духовність. Різдво», на якому обговорили нові виклики для країни і Церкви, а також можливості зміни дати святкування Різдва Христового. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла Христина Замула, голова Львівської районної державної адміністрації.

    Участь у круглому столі взяли представники УГКЦ і ПЦУ, серед них – єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Володимир. Разом із головою ЛРДА говорили про капеланство, волонтерство та постійну підтримку вірян і воїнів ЗСУ, а ще – збереження українських християнських традицій і дату святкування Різдва Христового.

    Остання тема стосувалася, зокрема, нещодавнього рішення Синоду ПЦУ про дозвіл за бажання громади святкувати свято Різдва 25 грудня. Учасники круглого столу обговорили актуальність цього питання з огляду на потреби та бажання вірних. Втім, остаточно таке рішення вимагає багатьох спільних кроків Церков.

    «У боротьбі із підступним ворогом, який намагається атакувати Україну не лише на лінії фронту, а й в інформаційному просторі, важливо бути єдиними. Вагому роль у згуртуванні народу відіграє Церква, адже духовенство є лідерами довіри у громадах. І в той час, коли російські загарбники використовують свою “церкву” як інструмент пропаганди, українське духовенство – це основа моральності та правди», – зазначила пані Христина Замула

    Найсвіжіше

    Популярне