П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Львівська облрада знову закликала заборонити УПЦ (МП)

    Львівська облрада вже вдруге закликала державу заборонити діяльність Української православної церкви в єдності з московським патріархатом в Україні. Відповідне рішення під час сесії 29 листопада підтримали 54 депутати, передає Духовний Фронт України з посиланням на Львівський портал.

    Депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Зміни закликають внести з метою заборони діяльності релігійних організацій Української православної церкви (московського патріархату), керівний центр якої розташований за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину України.

    Як повідомив під час засідання голова депутатської комісії з питань культури Святослав Шеремета, на Львівщині досі діють близько 40 храмів УПЦ МП. Такі храми є у Львові, на Золочівщині та Турківщині.

    «Зараз дуже необхідно прийняти це рішення, бо ситуація, на жаль, не вирішується. Коли ми збирались на сесію у червні, то здавалось, що ця церква хотіла йти на те, щоб знову стати українською: приймали бутафорні рішення синоду, що нібито більше не підпорядковуються Москві. Але заходи правоохоронців показують, що це була свого роду спецоперація і ніяких висновків дана церква не зробила», – заявив під час засідання Святослав Шеремета.

    Також обласна рада рекомендує органам місцевого самоврядування Львівщини сприяти зміні підлеглості громад УПЦ (мп) в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад.

    Окрім того, депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів та Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій.

    Найсвіжіше

    Популярне