Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священнослужителям з паспортами Росії треба заборонити керувати церквами в Україні, – речник ПЦУ

    Священнослужителям, які мають паспорти Росії треба заборонити обіймати посади у релігійних організаціях.

    Таку думку висловив архиєпископ ПЦУ Євстратій (Зоря).

    “Не знаю, як там буде із забороною підлеглості Московському Патріархату, яку пропонують закріпити законом, чи проголосують відповідні проекти, що лежать у ВР, але заборонити обіймати будь-які керівні посади в релігійних організаціях в Україні особам з громадянством РФ – дуже просто і логічно”, – написав єрарх у себе на Фейсбуці.

    Як зауважив архиєпископ ПЦУ, тоді зв’язок цього священнослужителя із державою-агресоркою навіть не треба буде доводити.

    “А то раптом виявиться, що і очільник УПЦ (МП) має не лише орден від Путіна (про це всі знають), але і двоголовий паспорт.

    І тоді одній апологетці УПЦ (МП) буде ой як невдобно доводити, що це об‘єднання ну нічого спільного тепер не має з РПЦ. Бо вона цього в папірцях «не бачить». Всі, у кого є очі – бачать, а вона – ні.

    Може треба трохи уважніше дивитися, і тоді будуть більш помітними двоголові обкладинки паспортів чільних діячів цієї структури та посвідчень на їхні ордени за «дружбу» з РФ?”, – наголосив архиєпископ ПЦУ Євстратій (Злоя).

    Нагадаємо, 25 листопада Служба безпеки України під час проведення контррозвідувальних заходів на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) виявила документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

    Найсвіжіше

    Популярне