Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Джо Байден: «Ми вклоняємося перед відважним українським народом»

    Президент США Джо Байден закликав вшанувати пам’ять жертв Голодоморів. Відповідно заяву президента США опублікувало посольство США.

    Він сказав, що у той час, як український народ продовжує захищати свою демократію та свободу від жорстокої агресії Росії, а США не забуває вшанувати також жертв несправедливості та жахів, заподіяних Україні в минулому.

    У листопаді цього року відзначаються роковини Голодомору – “смерті від голоду”, нагадав глава США.

    «Під час свого правління Йосип Сталін запровадив жорстку та репресивну політику щодо України, включаючи створення навмисного голоду в 1932-33 роках, який призвів до загибелі мільйонів невинних українських жінок, чоловіків та дітей. Ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих у цій безглуздій трагедії і віддаємо належне стійкості українського народу, який пережив розруху й тиранію, щоб врешті-решт створити вільне та демократичне суспільство», – зазначив Джо Байден.

    За його словами, США підтверджує свою непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України і вклоняється перед відважним українським народом, який продовжує хоробро чинити опір нападу Росії на свою демократію.

    Щорічно в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. 2022 року 88 роковини цих трагічних подій припали на 26 листопада.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ звершив заупокійну молитву за жертв Голодомору. Також Вселенський патріарх вшанував жертв Голодомору.

    Найсвіжіше

    Популярне