Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    “Вони бачать смерть і біль”: у Польщі розпочали збір на подарунки до Різдва для українських дітей

    У Польщі збирають кошти, за які придбають різдвяні подарунки для дітей, котрі переживають російську агресію в Україні.

    Ця акція у Польщі триває від 2014 року. Організатори раніше збирали на подарунки для українських дітей, які втратили батьків внаслідок війни на Донбасі, повідомляє ТСН.

    Організатори збору заявили, що після повномасштабного вторгнення Росії “всі діти в Україні – це діти війни”. Цього року в межах акції планується підготувати подарунки для щонайменше 4,5 млн дітей з України.

    “Зараз діти війни – це всі українські діти, на жаль, не тисячі, а мільйони українських дітей. Ці діти засинають і прокидаються під звуки бомби, уроки частіше перериває сигнал тривоги, який наказує йти до укриття, ніж на перерву, вони вже забули, що означає гуляти з друзями, а вечорами читають книжку при свічках замість казки по телевізору, бо все частіше струму немає. Ці діти бачать те, що не повинна бачити жодна дитина… смерть, насильство, зґвалтування, інвалідність, біль, страх і відчай. Їхні очі волають про допомогу до всього дорослого світу!” – повідомляють організатори.

    Традиційно подарунки доставлятимуть волонтери акції, які називають себе “Суперельфами”. Діткам цьогоріч хочуть подарувати солодощі, ліхтарики і свистки.

    “Якщо ви нам допоможете, то наша армія Суперельфів піде з подарунками скрізь, де є діти. Від передової ми будемо рухатися до західних куточків України, даруючи кожній дитині символічний подарунок від усіх нас! Як символ надії та віри в добро, що завжди перемагає. Орієнтовна вартість одного подарунка становитиме 50 злотих”, – пишуть організатори акції.

    Зробити благодійні пожертвування можна на сторінці збору коштів на спеціалізованому порталі zrzutka.pl.

    Найсвіжіше

    Популярне