Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На сайті Верховної Ради оприлюднили проєкт закону про заборону РПЦ в Україні

    У четвер, 24 листопада, на сайті Верховної Ради України оприлюднили текст законопроєкту №8221 про заборону діяльності Російської православної церкви (РПЦ) на території України.

    Автори проєкту Закону України “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій” пропонують заборонити як діяльність самої РПЦ, так і всіх пов’язаних із нею юридичних осіб. Дію усіх документів, пов’язаних з використанням РПЦ майна, яке належить Україні, пропонують припинити достроково.

    У документі також зазначається, що релігійна організація, в тому числі релігійна громада, може використовувати в своїй назві слово «православний» або «православна» у відповідних відмінках виключно у випадку, якщо ця релігійна організація у канонічних та організаційних питаннях підлегла Православній Церкві України.

    У вівторок, 22 листопада, з ініціативи нардепа Миколи Княжицького фракція Європейська Солідарність зареєструвала проєкт закону, що має на меті заборону діяльності Російської православної церкви на території України.

    Найсвіжіше

    Популярне