П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Миро стікало по моїх руках! Священник розповів про зустріч з іконою Божої Матері “Іверська-Мирненська”

    Чудотворна ікона Божої Матері “Іверська-Мирненська (Мироточива)” з Вінниччини перебуває зараз у Києві в Свято-Михайлівському монастирі. Нещодавно цю ікону прославлено як загальноцерковну святиню.

    Священник Православної Церкви України Віктор Мартиненко поділився своїми враженнями від зустрічі з іконою.

    “Після служби митрополит Симеон (митрополит Вінницький і Барський Симеон – ред.) відкрив кіот і дістав саму ікону, даючи для поклоніння людям. Я сам тримав святиню у руках і бачив – вся ікона була мокра від мира. На склі, рамі, окладі – скрізь була масляниста рідина з тонким, ледь відчутним приємним ароматом. Це неймовірно! Миро стікало по моїх руках!” – розповідає отець Віктор.

    За його словами, у самому киоті знизу лежали до сотні ватних спонжиків, на які рясно стікає миро. В неділю, 20 листопада, чора ввечері ікону насухо витерли і положили у кіот нові спонжики. Наступного дня вони були просто просякнуті миром, так що воно стікає, коли зіжмеш ту вату.

    “Владика розповідав, що деколи ікона виточує біля півтора літра мира за добу!” – наголошує священник.

    При храмі у селі Мирне, що на Вінниччині ведеться запис свідчень чудес благодатної допомоги Божої та зцілень, явлених через цю ікону. Їх налічують вже сотні!

    “Тиждень тому я й сам відчув явне полегшення у загостренні хронічної хвороби, після помазання миром. Впевнений, що таке явне і рясне мироточення – то добре знамення для нас – свідчення материнської любові і заступництва Пресвятої Богородиці! Вона з нами у ці страшні часи!” – зазначає отець Віктор.

    Найсвіжіше

    Популярне