Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кіпрі митрополит Констанції заявив, що не потрібно приймати пропозицій від іноземних центрів

    Митрополит Констанції і Фамагусти Василій в ефірі однієї з кіпрських радіостанцій заявив, що всі повинні думати про Кіпрську Церкву і про те, як вона буде функціонувати як частина кіпрського суспільства.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Він додав, що, на його думку, критерієм для обрання нового Архиєпископа не повинні бути відносини єрархів з Росією чи іншими державами. При цьому він хотів дати зрозуміти, що не приймає пропозицій з боку іноземних центрів.

    Митрополит Констанції і Фамагусти щодо питання відокремлення держави від Церкви сказав, що ролі держави і Церкви вже розмежовані, зазначивши при цьому, що консультуватися з Церквою у таких питаннях, як кіпрське, є справедливим і правильним.

    “Мене дратує, що Церква досі не виявила свого інтересу до іммігрантів”, – сказав митрополит Василій, підкресливши, що, пам’ятаючи притчу про доброго самарянина, Фамагустська митрополія збирає їжу в готелях, яку віддає іммігрантам, які шукають їжу на смітниках.

    Нагадаємо, 7 листопада Спочив архієпископ Кіпрський Хризостом II.

    Нагадаємо, в день відходу до Господа Архієпископа Хризостома, 7 листопада 2022 року, митрополит Епіфаній звершив у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі літію за спокій його душі. Водночас московський патріарх не перейнявся похороном Хризостома ІІ, і використав звістку про смерть Кіпрського архієпископа, щоб вчергове обізвати ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне